Πληροφορίες για την ετικέτα απόδοσης ελαστικών

Right Image

Νέα Ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικών

 

Οι νέες ετικέτες απόδοσης ελαστικών παρέχουν μια σαφή και κοινή ταξινόμηση της απόδοσης των ελαστικών για αντίσταση κύλισης, φρενάρισμα σε βρεγμένες επιφάνειες και θόρυβο κύλισης. Οι ετικέτες βοηθούν τους καταναλωτές να λαμβάνουν αποφάσεις οι οποίες στηρίζονται στην ενημέρωση τους. Ταυτόχρονα, οι ετικέτες οδηγούν τους κατασκευαστές να καινοτομούν για να κάνουν τα ελαστικά τους να εμφανίζονται στις κορυφαίες κατηγορίες ως προς την αποδοτικότητα καυσίμου, την ασφάλεια και τον θόρυβο.

Κλάση ενεργειακής απόδοσης

Η κλάση ενεργειακής απόδοσης κυμαίνεται από Α (πιο αποδοτική) έως G (λιγότερο αποδοτική). Ένα κορυφαίο ελαστικό έχει λιγότερη αντίσταση κύλισης και συνεπώς απαιτεί λιγότερη ενέργεια για την κίνηση του οχήματος. Αυτό μεταφράζεται σε χαμηλότερο ενεργειακό κόστος (ορυκτά καύσιμα ή ηλεκτρική ενέργεια).

Right Image
Right Image

Κατηγορία πρόσφυσης σε βρεγμένο οδόστρωμα

Η κατηγορία πρόσφυσης σε βρεγμένο οδόστρωμα κυμαίνεται επίσης από το Α (μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος) έως G (μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος).

Επίπεδο θορύβου

Το επίπεδο εξωτερικού θορύβου κυμαίνεται από A (λιγότερος θόρυβος έξω από το όχημα) έως B (περισσότερος θόρυβος, με τα επίπεδα θορύβου στην κατηγορία C να μην επιτρέπονται πλέον). Αυτός ο θόρυβος είναι διαφορετικός από τον «θόρυβο κοιλοτήτων», που είναι ο θόρυβος που μεταδίδεται από τις ζάντες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Right Image
Right Image

Ελαστικά για χιόνι και ελαστικά για πάγο

Υπάρχουν επίσης επιλογές για τη συμπερίληψη (δίπλα στο εικονίδιο θορύβου) ενός εικονιδίου που σχετίζεται με την πρόσφυση σε παγο και / ή ακραίες συνθήκες χιονιού.

Τα ελαστικά κατάλληλα για ακραίες συνθήκες χιονιού φέρουν το σύμβολο «3 κορυφές και χιόνι» ή «αλπικό» που υπάρχει επίσης στο πλευρικό τοίχωμα τέτοιων ελαστικών.

Τα χειμερινά ελαστικά, κατάλληλα για χρήση σε παγωμένες επιφάνειες* διαθέτουν ένα νέο σύμβολο που αντιπροσωπεύει έναν σταλαγμίτη πάγου.

Δοκιμές αξιολόγησης της απόδοσης των ελαστικών

Χρησιμοποιούνται τυποποιημένες δοκιμές για την αξιολόγηση της απόδοσης των ελαστικών και στις 5 παραμέτρους που αναφέρονται στην ετικέτα. Ο κωδικός QR, με σάρωση από smartphone ή άλλο κατάλληλο πρόγραμμα ανάγνωσης, προορίζεται να παρέχει πρόσθετες πληροφορίες από μια βάση δεδομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πραγματική εξοικονόμηση καυσίμων και η οδική ασφάλεια εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη συμπεριφορά των οδηγών, και ιδίως από τα ακόλουθα:

• Η οικολογική οδήγηση μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου.

• Η πίεση των ελαστικών πρέπει να ελέγχεται τακτικά για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης καυσίμου και της πρόσφυσης στο βρεγμένο

• Οι κατάλληλες αποστάσεις φρεναρίσματος πρέπει πάντα να γίνονται σεβαστές.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι αφιερωμένος στον κανονισμό για τα ελαστικά.

 

* Τα ελαστικά πρόσφυσης σε πάγο είναι ειδικά σχεδιασμένα για επιφάνειες δρόμου καλυμμένες με πάγο και συμπαγές χιόνι και πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε ακραίες καιρικές συνθήκες (π.χ. πολύ χαμηλές θερμοκρασίες). Η χρήση ελαστικών για πάγο σε λιγότερο σοβαρές κλιματολογικές συνθήκες (π.χ. βρεγμένο οδόστρωμα ή υψηλές θερμοκρασίες) θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακατάλληλη απόδοση, ιδίως στην πρόσφυση σε υγρό οδόστρωμα, στη συμπεριφορά του οχήματος και στη φθορά τους.

 

 

Στους παρακάτω σύνδεσμους μπορείτε να δείτε τις ετικέτες ελαστικών για τα μοντέλα της Honda:

JAZZ

CIVIC

CR-V

Honda e

HR-V

 

Configurator
ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ HONDA
Επιλέξτε ένα μοντέλο και φτιάξτε το Honda των ονείρων σας
ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ HONDA
Book a test drive
ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ TEST DRIVE
Κλείστε ένα test drive με τo αγαπημένo σας HONDA
ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ TEST DRIVE
Dealers
ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
Διαλέξτε το κατάστημα ή συνεργείο που σας εξυπηρετεί.
ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
Brochure
ΦΥΛΛΑΔΙΑ
Κατεβάστε ένα φυλλάδιο ή τιμοκατάλογο
ΦΥΛΛΑΔΙΑ