In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser. Google+
Το Honda e έρχεται στην Ελλάδα
Το Honda e έρχεται στην Ελλάδα

Το Honda e έρχεται στην Ελλάδα

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Honda από τον Σεπτέμβριο στην ελληνική αγορά

 

Το νέο Honda e αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2020, μία άφιξη που συμπίπτει με την εφαρμογή του νέου περιβαλλοντικού νόμου ο οποίος παρέχει επιδότηση, ύψους έως 6.000 ευρώ, για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος (BEV).

 

Διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την βασική και την Advance, οι τιμές του πολυαναμενόμενου Honda e, διαμορφώνονται στα 30.186€ τελική λιανική τιμή με επιδότηση για τη βασική έκδοση και στα 34.274€ τελική λιανική τιμή με επιδότηση για την έκδοση Advance.

 

Πιο αναλυτικά:

 

 

 

Model

Λιανική Προ Φόρων

Ανώτατη Λιανική Τιμή

Επιδότηση

Τελική Λιανική Τιμή με επιδότηση

Honda e

29.024

35.990

20% - 5.804

30.186

Honda e Advance 16’’

31.444

38.990

15% - 4.716

34.274

Honda e Advance 17’’

31.444

38.990

15% - 4.716

34.274

 

 

 

1.         Εισαγωγή: Honda e, η επόμενη γενιά ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Honda

 • Το Honda e ενσαρκώνει το όραμα της μάρκας για άνετες μετακινήσεις στην πόλη
 • Ξεχωριστό στυλ με καθαρή, μινιμαλιστική εμφάνιση – σχεδιασμένο χωρίς συμβιβασμούς
 • Πίσω κίνηση, ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και κατανομή βάρους 50:50 αποτελούν συστατικά μιας δυναμικής συμπεριφοράς
 • Τεχνολογία φιλική προς το χρήστη εντάσσει το αυτοκίνητο στην πολυάσχολη ζωή του

 

Η βιομηχανία αυτοκινήτου αλλάζει ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία της, με νέες τάσεις και τεχνολογίες που διαμορφώνουν μια εντελώς νέα μορφή αυτοκίνησης. Η Honda προβλέπει ότι μέχρι το 2030 η εξέλιξη των αυτοκινήτων θα είναι επικεντρωμένη στον εξηλεκτρισμό, την αυτοματοποίηση και τις υπηρεσίες. Περιβαλλοντικά θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή, απαιτούν πιο ‘καθαρές’ μεταφορές και επιταχύνουν τον εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων.

 

Η Honda αναγνωρίζει ότι η τεχνολογία προοδεύει ραγδαία με την ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης και εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και στο πλαίσιο αυτό, η σχέση των πελατών με τα αυτοκίνητά τους εξελίσσεται. Οι πελάτες επιθυμούν υψηλότερο επίπεδο συνδεσιμότητας ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τις συνήθεις ηλεκτρονικές συσκευές τους και, κατ’ επέκταση, τον έξω κόσμο. Σύμφωνα με αυτή την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της βιομηχανίας αυτοκινήτου, οι πελάτες αντιμετωπίζουν την έννοια της μετακίνησης ως μία υπηρεσία στην οποία έχουν δυνατότητα πρόσβασης και όχι ως ένα προϊόν της ιδιοκτησίας τους.

 

Το κόμπακτ, πλήρως ηλεκτρικό Honda e είναι εμπνευσμένο από το όραμα της  Honda για το 2030, και την επιθυμία της να βελτιώσει το περιβάλλον κυρίως σε πολυσύχναστες αστικές περιοχές. Σχεδιασμένο εξ αρχής για να προσφέρει ένα πακέτο ιδανικό για το περιβάλλον της σύγχρονης πόλης, το νέο Honda e εκφράζει άριστα την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της μάρκας.

 

Το Honda e εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μορφή πρωτοτύπου το 2017 ως ‘Urban EV’. Ακολούθησε το μοντέλο προ-παραγωγής Honda e Prototype, το οποίο έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής στο διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2019. Το μοντέλο παραγωγής έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2019.

 

Το κόμπακτ EV διαθέτει προηγμένη τεχνολογία και εξελιγμένη έξυπνη συνδεσιμότητα για να μπορούν οι επιβάτες να ακολουθούν τις τάσεις της εποχής. Το Honda e θέτει νέα τεχνολογικά πρότυπα στην κατηγορία συμπαγών EV, με διαισθητικές υπηρεσίες infotainment και συνδεδεμένες εφαρμογές που ενσωματώνονται στο σύγχρονο τρόπο ζωής μέσω δύο οθονών αφής, του ψηφιακού βοηθού Honda Personal Assistant ή της εφαρμογής smartphone My Honda+. 

 

Το ενσωματωμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Honda Personal Assistant (HPA) ‘μαθαίνει’ με την πάροδο του χρόνου να αναγνωρίζει καλύτερα τη φωνή του οδηγού, με αποτέλεσμα να απαντά με μεγαλύτερη ακρίβεια και να συνδέει ευκολότερα το όχημα και τον οδηγό στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Η προηγμένη τεχνολογία απλουστεύει την οδηγική εμπειρία με ένα ψηφιακό σύστημα που επιτρέπει ασφαλή πρόσβαση στο αυτοκίνητο μέσω smartphone και με σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί το οποίο ξεκλειδώνει, συνδέει και προετοιμάζει το Honda e για εκκίνηση όποτε ο οδηγός πλησιάζει το αυτοκίνητο.

 

Σχεδιασμένο χωρίς συμβιβασμούς και με έμφαση στη λειτουργικότητα και χρηστικότητα, το Honda e χαρακτηρίζεται από μία λεία, κομψή και αεροδυναμική εμφάνιση. Από τα ιδιαίτερα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα LED και το κομψό κρυστάλλινο κάλυμμα της θύρας φόρτισης, μέχρι τις καθαρές γραμμές και τις λείες επιφάνειες που βελτιστοποιούν την αεροδυναμική απόδοση και την απουσία θορύβων, το Honda e επαναπροσδιορίζει την ταυτότητα ενός μικρού Honda για μία νέα εποχή στην αστική μετακίνηση.

 

Εμφατικά στοιχεία αυτής της σχεδιαστικής φιλοσοφίας είναι το Side Camera Mirror System (SCMS) που αντικαθιστά τους παραδοσιακούς εξωτερικούς καθρέπτες με συμπαγείς κάμερες, οι οποίες προβάλλουν live εικόνες σε δύο οθόνες έξι ιντσών μέσα στο αυτοκίνητο. Η τεχνολογία των καμερών, που αποτελεί πρωτιά στην κόμπακτ κατηγορία, προσφέρει σημαντικά οφέλη στους τομείς της ασφάλειας, αεροδυναμικής και χωροταξίας.

 

Σε αρμονία με το απλό και απέριττο εξωτερικό, στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται κομψά, σύγχρονα υλικά που συνθέτουν ένα χαλαρό περιβάλλον και άνετο περιβάλλον, όπου οι επιβάτες μπορούν να απομονώνονται από τη θορυβώδη ζωή της πόλης. Το μεγάλο μεταξόνιο προσφέρει ευρυχωρία εφάμιλλη με αυτή των αυτοκινήτων μεγαλύτερης κατηγορίας, ενώ η ευκολία εισόδου/εξόδου ενισχύει την αίσθηση άνεσης του εσωτερικού.

 

Το Honda e προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα βοηθημάτων οδηγού στην κατηγορία του, για μέγιστη ασφάλεια όταν κινείται σε πολυσύχναστους δρόμους.  Τρεις νέες τεχνολογίες που αναβαθμίζουν την ασφάλεια του Honda e είναι οι εξής: Collision Mitigation Throttle Control, που αποτρέπει την απότομη εκκίνηση προς τα εμπρός ή με όπισθεν αν υπάρχει κάποιο εμπόδιο, Low Speed Brake Function που εφαρμόζει πίεση πέδησης έκτακτης ανάγκης κατά την οδήγηση με χαμηλή ταχύτητα και Lead Car Departure Notification System που ειδοποιεί τον οδηγό όταν το προπορευόμενο όχημα αρχίσει να κινείται. 

 

Ένα ακόμα νέο στοιχείο είναι το Honda Parking Pilot που παρέχει περαιτέρω υποστήριξη στον οδηγό, παρακολουθώντας χώρους στάθμευσης και επισημαίνει στις οθόνες HMI μία κατάλληλη θέση για να ξεκινήσει η υποβοήθηση στάθμευσης.

 

Η νέα πλατφόρμα για EV έχει σχεδιαστεί για απολαυστικές και αβίαστες ηλεκτρικές επιδόσεις με εξαιρετικά χαρακτηριστικά οδήγησης σε περιβάλλον πόλης. Ένας ισχυρός ηλεκτροκινητήρας, συμπαγείς διαστάσεις, κύκλος στροφής 4,3m, κατανομή βάρους 50:50 και χαμηλό κέντρο βάρους χαρίζουν στο αυτοκίνητο ένα σπορ και δυναμικό χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα είναι μία αθόρυβη, ομαλή και απολαυστική οδήγηση με άμεση επιτάχυνση για άνετη οδήγηση σε κυκλοφοριακά επιβαρυμένους δρόμους. Εκτός από το Single Pedal Control, το Honda e also έχει δύο προγράμματα λειτουργίας (drive modes) Normal, για άνετη, αθόρυβη οδήγηση στην πόλη και Sport, για ταχύτερη απόκριση.

 

Το Honda e διατίθεται σε δύο εκδόσεις – το Honda e προσφέρει αυτονομία 222 km (WLTP), με πλήρη στάνταρ εξοπλισμό. Το Honda e Advance διατίθεται με δυνατότητα επιλογής από ζάντες αλουμινίου 16” ή 17”, αυξημένη ισχύ ηλεκτροκινητήρα και Centre Camera Mirror System, το οποίο αναμεταδίδει μία εικόνα από μία κεντρική κάμερα στην οθόνη του κεντρικού καθρέπτη. Άλλες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν ένα ισχυρότερο ηχοσύστημα, θερμαινόμενο παρμπρίζ και τιμόνι και τον έξυπνο βοηθό στάθμευσης Honda Parking Pilot.

 

Το προηγμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης χρησιμοποιεί αξιόπιστες τεχνολογίες της Honda με ικανότητα ταχείας φόρτισης για τις απαιτήσεις των καθημερινών μετακινήσεων. Η υψηλής χωρητικότητας μπαταρία 35,5 kWh προσφέρει αυτονομία 222 km (WLTP), με το 80% της πλήρωσης να επιτυγχάνεται σε μόλις 30 λεπτά ταχείας φόρτισης. Ένα μοναδικό σύστημα θερμικής διαχείρισης βελτιστοποιεί τη φόρτιση της μπαταρίας στις υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε το αυτοκίνητο να διατηρεί τη βέλτιστη αυτονομία, επιτρέποντας παράλληλα συχνότερες ταχείες φορτίσεις DC.

 

Το Honda e βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος της στρατηγικής ‘Electric Vision’ για την Ευρώπη, που αντιπροσωπεύει  τη δέσμευση για μία πιο βιώσιμη γκάμα μοντέλων. Αυτή τη τολμηρή φιλοδοξία της Honda θέλει όλα τα mainstream μοντέλα της μάρκας να έχουν εξηλεκτριστεί στην Ευρώπη μέχρι το 2022, τρία χρόνια νωρίτερα από το στόχο που είχε τεθεί για το 2025, επιβεβαιώνοντας την αυτοπεποίθηση της μάρκας στην αξιόπιστη ηλεκτρική και υβριδική τεχνολογία των συστημάτων της.

 

Στο πλαίσιο αυτού του επιταχυνόμενου σχεδίου, 6 εξηλεκτρισμένα μοντέλα θα λανσαριστούν τους επόμενους 36 μήνες, μεταξύ των οποίων το Honda e, το νέο αποκλειστικά υβριδικό Jazz, ένα κομψό SUV και ένα ακόμα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία. Το νέο λογότυπο της Honda ‘e: Technology’ θα συγκεντρώσει όλα τα εξηλεκτρισμένα προϊόντα της υπό την ομπρέλα μιας κοινής παγκόσμιας ονομασίας. Πριν τον ευρωπαϊκό στόχο εξηλεκτρισμού για το 2022, η Honda θα επεκτείνει τη χρήση του υβριδικού συστήματος δύο μοτέρ e:HEV σε ολόκληρη τη γκάμα οχημάτων Honda στην Ευρώπη, ξεκινώντας με την επόμενη γενιά Jazz, που θα διατίθεται από το καλοκαίρι του 2020.

 

Το όραμα της Honda για βιώσιμη παροχή ενέργειας στο μέλλον, ενσωματώνει αστικές λύσεις φόρτισης, οικιακούς ηλεκτρικούς φορτιστές και εμπορικές ενεργειακές υπηρεσίες. Το σύστημα Honda Power Charger αποτελεί τη νέα οικιακή λύση φόρτισης της Honda. Πέραν του ότι προσφέρει ταχεία, αξιόπιστη φόρτιση στο σπίτι, θα συνδέεται άμεσα με ηλεκτροκίνητα μοντέλα Honda και θα κρατά τους ιδιοκτήτες συνδεδεμένους μέσω του smartphone τους.

 

 

2.         Χαρακτηριστική, σύγχρονη εξωτερική σχεδίαση με καθαρές γραμμές και λείες επιφάνειες

 • Το Honda e αναθεωρεί την ταυτότητα ενός μικρού Honda, με μία απλή, ξεχωριστή σχεδίαση που αποτυπώνει στοιχεία ενός σύγχρονου τρόπου ζωής
 • Μοντέρνο στυλ με μινιμαλιστική εμφάνιση – σχεδιασμένο χωρίς συμβιβασμούς
 • Για πρώτη φορά στην κατηγορία κρυμμένες λαβές στις πόρτες και Side Camera Mirror System δημιουργούν ένα απέριττο προφίλ
 • Καθαρές γραμμές και λείες επιφάνειες (χωρίς προεξοχές) βελτιστοποιούν την αεροδυναμική απόδοση και αθόρυβη λειτουργία

 

Το Honda e υιοθετεί μία απλή σχεδίαση που επαναπροσδιορίζει το χαρακτήρα και την αισθητική ενός μικρού Honda, αντανακλώντας διακριτικά το DNA των προκατόχων του. Σχεδιασμένο χωρίς συμβιβασμούς με έμφαση στη λειτουργικότητα και ευχρηστία, το αποτέλεσμα είναι ένα απλό, καθαρό εξωτερικό με μοναδικό στυλ.

 

Καλοσχηματισμένες γραμμές που εκτείνονται από το καπό μέχρι το πανοραμικό παρμπρίζ και τις κολόνες Α συνθέτουν ομαλές κρυστάλλινες επιφάνειες, ενώ η απουσία πλαισίων παραθύρων τονίζει το μοντέρνο, καθαρό προφίλ του αμαξώματος. Η θέση των συμπαγών πλαϊνών καμερών καταργεί την ανάγκη εκτροπής της ροής αέρα και απορροής του νερού της βροχής από τα πλευρά του αυτοκινήτου, εξαλείφοντας τη συνηθισμένη εξοχή μεταξύ κολόνων και κρυστάλλων.

 

Στην εικόνα του καθαρού προφίλ συμβάλλουν οι λαβές θυρών που δεν εξέχουν, ενώ αναδύονται από το πλάι του αυτοκινήτου καθώς ο οδηγός πλησιάζει με το τηλεχειριστήριο ή ενεργοποιεί το ψηφιακό κλειδί μέσω της εφαρμογής για smartphone My Honda+. Οι πίσω χειρολαβές (που επίσης δεν εξέχουν) είναι ενσωματωμένες στην κολόνα C, ώστε να διατηρούνται οι λείες εξωτερικές επιφάνειες. Τόσο οι αναδυόμενες λαβές θυρών όσο και το Side Camera Mirror System (SCMS – βλέπε Κεφάλαιο 5 για περισσότερες πληροφορίες) είναι μοναδικά χαρακτηριστικά για όχημα της κατηγορίας. Στο πλαίσιο της αεροδυναμικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας, οι κεραίες ραδιοφώνου, GPS και κινητής τηλεφωνίας είναι ενσωματωμένες στο πάνω άκρο του πίσω παρμπρίζ.

 

Μαύρα πάνελ με μοναδικά κοίλα προφίλ – στο εμπρός και πίσω τμήμα ανάμεσα στα φώτα – αποτελούν στοιχεία ταυτότητας του Honda e. Η σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανής στα στρογγυλά φωτιστικά σώματα που αναδεικνύουν τη συνολική, απλή καθαρή σχεδίαση και συμβάλλουν στην ‘ανθρώπινη φυσιογνωμία’ του αυτοκινήτου. Τα στρογγυλά φώτα – μία μοντέρνα εκδοχή κλασικών φώτων – συνδυάζει ελκυστική εμφάνιση με λειτουργικότητα. Ένας μοναδικός συνδυασμός φώτων ‘τρία σε ένα’ μπροστά περιλαμβάνει ένα δακτύλιο φώτων ημέρας, φλας και προβολέα μεγάλης σκάλας στο κέντρο.

 

Με 12 LED ανά δακτύλιο, επιτυγχάνονται πολλαπλές λειτουργίες φωτισμού, όπως μία αλληλουχία φώτων που υποδέχεται τον οδηγό μόλις φτάνει στο αυτοκίνητο. Μία παρόμοια φιλοσοφία πίσω δημιουργεί μία σχεδιαστική συνοχή με τα φώτα πορείας, φρένων και φλας να ενσωματώνονται σε μία μονάδα.

 

Ενισχύοντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία που δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα, η προηγμένη θύρα φόρτισης του αυτοκινήτου είναι κεντρικά τοποθετημένη στο καπό για ευκολία και από τις δύο πλευρές του αυτοκινήτου. Το κάλυμμα κατασκευάζεται από κρύσταλλο υψηλής αντοχής και αποπνέει ποιότητα και στυλ. Η θύρα που ελέγχεται μέσω του τηλεχειριστηρίου ή της εφαρμογής My Honda+, είναι σχεδιασμένη προσεκτικά για ομαλό άνοιγα και βελτιστοποιημένη για καθημερινή άνεση. Ο φωτισμός LED που είναι ορατός μέσα από το κομψό κάλυμμα υποδέχεται τον οδηγό φτάνοντας στο αυτοκίνητο και γίνεται μπλε κατά τη διάρκεια της φόρτισης, ή κόκκινος εάν το σύστημα φόρτισης ανιχνεύσει σφάλμα.

 

Κάτω από το αμάξωμα βρίσκεται μία νέα πλατφόρμα ειδική για EV συμπαγών διαστάσεων. Το χαμηλωμένο, μυώδες αμάξωμα που τονίζεται από τους μεγάλους θόλους που φιλοξενούν φαρδιές ζάντες και ελαστικά – προσδίδει μία σπορ, δυναμική πινελιά στην απλή, καθαρή εξωτερική σχεδίαση.

 

Η ζάντα αλουμινίου 16 ιντσών για τη βασική έκδοση Honda e είναι ελαφριά και απλή στιλιστικά, με ένα μεγάλο κεντρικό καπάκι που καλύπτει τα μπουλόνια και λιτές, ευθείες ακτίνες. Η ζάντα 17” που διατίθεται προαιρετικά για το Honda e Advance προσθέτει μία μοναδική διχρωμία με ειδικά σχεδιασμένα καλύμματα τα οποία κρύβουν το δισκόφρενο και τις δαγκάνες, αναδεικνύοντας περαιτέρω την σχεδιαστική καθαρότητα του αυτοκινήτου.


3.         Μοντέρνα σχεδίαση εσωτερικού με απλή, μινιμαλιστική αισθητική και υλικά υψηλής ποιότητας για μία πολυτελή εμπειρία ταξιδιού

 

 • Κομψά, σύγχρονα υλικά και ποιοτικές υφασμάτινες επενδύσεις τύπου melange δημιουργούν μία αίσθηση σαλονιού
 • Άνετη καμπίνα προσφέρει ευρυχωρία εφάμιλλη των μοντέλων μεγαλύτερης κατηγορίας
 • Πρακτική χωροταξία σχεδιασμένη με γνώμονα τον οδηγό και τους επιβάτες για βέλτιστη εργονομία

 

Το απλό και ‘καθαρό’ εξωτερικό στυλ συνεχίζεται στην άνετη καμπίνα που είναι φτιαγμένη με σύγχρονα, κομψά υλικά και αποπνέει μία μοντέρνα αίσθηση. Το μεγάλο μεταξόνιο αποτελεί τη βάση για την ευρυχωρία επιβατών που είναι εφάμιλλη αυτοκινήτων μεγαλύτερης κατηγορίας, με ευκολία εισόδου/εξόδου που συμβάλει στο ‘ευάερο’ περιβάλλον.

 

Οι οριζόντιες γραμμές των οθονών αφής LCD πλήρους πλάτους (βλέπε κεφάλαιο 5 για περισσότερες πληροφορίες) επιτείνουν την αίσθηση ευρυχωρίας, με άπλετη ορατότητα  χάρη στο πανοραμικό παρμπρίζ. Επιπλέον, το μάκτρο του υαλοκαθαριστήρα είναι κρυμμένο για να μην εμποδίζει την ορατότητα.

 

Το άνετο, τετραθέσιο εσωτερικό δίνει την αίσθηση ενός σαλονιού κάτι στο οποίο συντελεί η υφασμάτινη επένδυση τύπου mélange και άλλα μαλακά υλικά σε χαλαρωτικές, μοντέρνες αποχρώσεις. Η επένδυση από συνθετικό ξύλο δημιουργεί ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον που αποπνέει μία αίσθηση πολυτέλειας σε εμφάνιση και υφή.

 

Η χρήση προηγμένης τεχνολογίας στην καμπίνα του Honda e το καθιστά εύχρηστο στην καθημερινότητα. Οι πολυάριθμες οθόνες βοηθούν τον οδηγό στο έργο του ενώ το Centre Camera Mirror System μπορεί να μεταδώσει την εικόνα από την πίσω κάμερα στην οθόνη του κεντρικού καθρέπτη. Αυτό αυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης, κυρίως εάν το πίσω πεδίο ορατότητας του οδηγού καλύπτεται από επιβάτες ή φορτία. Το σύστημα περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό της έκδοσης Honda e Advance.

 

Το τιμόνι δύο ακτίνων διέπεται ομοίως από μία σχεδιαστική φιλοσοφία που συνδυάζει μινιμαλιστική απλότητα και λειτουργικότητα. Γυαλιστερά μαύρα πλαίσια κοσμούν τα μπουτόν ελέγχου του ηχοσυστήματος, της φωνητικής αναγνώρισης και της οθόνης πληροφοριών στην αριστερή ακτίνα, ενώ η διεπαφή του cruise control βρίσκεται στη δεξιά.

 

Πέρα από τη συνδεσιμότητα Bluetooth, πολλές θύρες σύνδεσης κάτω από την κεντρική κονσόλα διευκολύνουν τη φόρτιση και τη σύνδεση των συσκευών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται HDMI, παροχές 12V DC και 230V AC (1500W max) (Βρετανικού Τύπου G για δεξιοτίμονα οχήματα και Ευρωπαϊκού Τύπου F για αριστεροτίμονα οχήματα). Υπάρχουν επίσης δύο θύρες USB για τους εμπρός επιβάτες, και δύο ακόμα πίσω.

 

Μία προσαρμοζόμενη κεντρική κονσόλα προσφέρει ευέλικτους αποθηκευτικούς χώρους κάτω από τις θύρες φόρτισης και διασύνδεσης για εύκολη πρόσβαση. Ο ευέλικτος αποθηκευτικός χώρος ενσωματώνει μία συρταρωτή ποτηροθήκη και μια υποδοχή για κινητό τηλέφωνο που μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά, πίσω ή απλά να αποθηκευτεί. Ο αποθηκευτικός χώρος περιλαμβάνει αφαιρούμενα διαχωριστικά ώστε να διαμορφώνεται για μικρά ή μεγάλα αντικείμενα.

 

Ο αποθηκευτικός χώρος της κεντρικής κονσόλας είναι επενδεδυμένος με το ύφασμα των καθισμάτων και των πάνελ των θυρών, για λόγους σχεδιαστικής αρμονίας. Οι θήκες των εμπρός θυρών φέρουν ένα ειδικά διαμορφωμένο στρογγυλό τμήμα κατάλληλο για μεγαλύτερα μπουκάλια νερού ενώ οι αποθηκευτικοί χώροι στις πίσω πόρτες προορίζονται για στάνταρ μεγέθη μπουκαλιών ή κουτιών αναψυκτικών.

 

Ο φαρδύς πίσω πάγκος αποτελείται από καθίσματα υψηλής ποιότητας που θυμίζουν καναπέ, προσθέτοντας ένα ακόμα ξεχωριστό στοιχείο στο μοντέρνο περιβάλλον της καμπίνας. Διακριτικά σποτάκια στην οροφή πάνω από τα κεφάλια των επιβατών ενισχύουν την αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας, καθώς ενεργοποιούνται μέσω ενός μπουτόν στην κολόνα B, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεστε στο καθιστικό σας.

 

Ο χώρος αποσκευών προσφέρει το υψηλό επίπεδο ευελιξίας που οι άνθρωποι προσδοκούν από ένα Honda, με μέγιστη χωρητικότητα 171 λίτρα (μέθοδος VDA) με τα πίσω καθίσματα όρθια και χωρίς σκαλοπάτι για εύκολη φόρτωση. Τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται εύκολα ώστε να δημιουργείται ένα επίπεδο πάτωμα φόρτωσης, με τη χωρητικότητα στην περίπτωση αυτή να φτάνει τα 861λίτρα (μέχρι την οροφή, μέθοδος VDA).


 

4.         Εξαιρετικές δυναμικές επιδόσεις από την πλατφόρμα ενός μικρούEV, με πίσω κίνηση και άμεση απόκριση, η τέλεια λύση για διαδρομές πόλης   

 

 • Πίσω κίνηση και ισχυρός, υψηλόροπος ηλεκτροκινητήρας προσφέρουν απόλαυση και άμεσες επιδόσεις
 • Ανεξάρτητη ανάρτηση με γόνατα MacPherson Strut σε κάθε τροχό και κατανομή βάρους 50:50 διευκολύνουν τρομερά τους ελιγμούς στην πόλη
 • Προηγμένη μπαταρία υψηλής απόδοσης με ταχεία φόρτιση αναπληρώνουν μέχρι το 80% της αυτονομίας με φόρτιση 30 λεπτών
 • Η Honda θα φέρει στην αγορά τις πρώτες της εμπορικές ενεργειακές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του 2020, που περιλαμβάνουν οικιακές και αστικές λύσεις φόρτισης

 

Το πρώτο Honda που θα κατασκευάζεται σε μία ειδική πλατφόρμα για EV έχει σχεδιαστεί εξ αρχής με γνώμονα την άριστη οδική συμπεριφορά, ευελιξία και οδηγική άνεση σε αστικά περιβάλλοντα. Με σπορ σύστημα πίσω κίνησης και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, το Honda e προσφέρει απολαυστική οδήγηση και πρακτικότητα απαράμιλλες στην κατηγορία των κόμπακτ ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

 

Σχεδιασμένο για δυναμικές επιδόσεις

 

Οι μηχανικοί της Honda έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στη βελτίωση του πλαισίου ώστε ο οδηγός να απολαμβάνει την εμπειρία πίσω από το τιμόνι. Για το συνολικό μήκος του (3.895mm), το αυτοκίνητο είναι σχετικά φαρδύ (1.750mm), ενώ οι κοντοί πρόβολοι μπροστά και πίσω του προσδίδουν στιβαρότητα. Καθώς η μπαταρία τοποθετείται κάτω από το πάτωμα, το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου είναι 500mm από το έδαφος, ώστε σε συνδυασμό με την κατανομή βάρους 50:50 να διασφαλίζεται αξιόπιστη ευστάθεια και ευέλικτη συμπεριφορά.

 

Στο σπορ οδηγικό χαρακτήρα που συνδυάζεται με αβίαστες επιδόσεις συμβάλει η μετάδοση ισχύος στους πίσω τροχούς. Το ενεργό σύστημα διεύθυνσης Variable Gear Ratio (VGR) της Honda με 3,1 στροφές από τέρμα σε τέρμα ενισχύει τις σπορ επιδόσεις. Το VGR λειτουργεί μεταβάλλοντας το λόγο υποπολλαπλασιασμού σε σχέση με τη γωνία διεύθυνσης. Στο ταξίδι ή στις υψηλές ταχύτητες, το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης παρέχει αυτοπεποίθηση στις αλλαγές λωρίδων και βελτιώνει την οδηγική ασφάλεια. Αυτό, σε συνδυασμό με το στενό υποπλαίσιο, την πλατφόρμα μικρού EV και τα συμπαγή εξαρτήματα, επιτρέπει κύκλο στροφής μόλις 4,3m, διασφαλίζοντας ότι το Honda e είναι εξαιρετικά ευέλικτο στους μικρούς δρόμους των πόλεων.

 

Η μικρή απόσταση μεταξύ του κέντρου κλίσεων αμαξώματος και του κέντρου βάρους του Honda e επιτρέπουν βέλτιστο έλεγχο κλίσεων με μαλακά ελατήρια ώστε να συνδυάζεται η εξαιρετική οδική συμπεριφορά με την οδηγική άνεση. Οι μηχανικοί της Honda έθεσαν ως πρότυπο την οδηγική ποιότητα αυτοκινήτων μεγαλύτερων κατηγοριών, χρησιμοποιώντας ανεξάρτητη ανάρτηση  MacPherson σε όλους τους τροχούς με εξαρτήματα από σφυρήλατο αλουμίνιο για να διασφαλίσουν την ευστάθεια σε έντονη επιτάχυνση και μία άνετη και αθόρυβη εμπειρία ταξιδιού.

 

Το ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης πέδησης (σέρβο) και στους τέσσερις τροχούς διασφαλίζει σταθερή αίσθηση φρεναρίσματος και καλή συνεργασία με το σύστημα αναγεννητικής πέδησης. Τα δισκόφρενα 15 ιντσών είναι αεριζόμενα μπροστά για βελτίωση των επιδόσεων. Οι ζάντες 16” για τη βασική έκδοση Honda e συνδυάζονται με ελαστικά Yokohama BlueEarth A, για βέλτιστη ισορροπία μεταξύ υψηλών επιδόσεων και απόδοσης. Η σχεδίαση 17” για την έκδοση Honda e Advance προσθέτει ελαστικά Michelin Pilot Sport 4, για πρόσθετη ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες και κράτημα στις στροφές.

 

Single Pedal Control System & Drive Mode

 

Το Honda e προσφέρει επίσης Single Pedal Control System για βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες πόλης. Όταν είναι ενεργοποιημένο, το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει  ομαλά, να επιβραδύνει και να σταματά το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού.

 

Το Single Pedal Control System αυξάνει την οδηγική απόλαυση και άνεση σε περιβάλλον πόλης. Ο γραμμικός έλεγχος επιβράδυνσης που προσφέρει αυτή η τεχνολογία αυξάνει την ευελιξία απόκρισης, με αποτέλεσμα μία πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία. Καθώς μειώνεται η συχνότητα χρήσης των πεντάλ του γκαζιού και του φρένου, ο οδηγός οδηγεί πιο άνετα στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης με συνεχή ‘σταμάτα/ξεκίνα’.

 

Το Single Pedal Control System προσφέρει επίσης αυξημένη ευστάθεια, κυρίως στη φάση της επιβράδυνσης, παρέχοντας τον οδηγό αυξημένο έλεγχο και πιο ομαλή προοδευτικότητα στις στροφές ακόμα και στο χιόνι.

 

Η άμεση επιτάχυνση είναι χαρτογραφημένη για βέλτιστη απόδοση και αθόρυβη λειτουργία, αλλά μπορεί επίσης να ρυθμιστεί σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του οδηγού. Ένας επιλογέας προγράμματος επιβράδυνσης που ενεργοποιείται μέσω μοχλού στο τιμόνι μπορεί να διαμορφώνει την ισχύ πέδησης για μέγιστο έλεγχο.

 

Και στις δύο εκδόσεις, ο οδηγός μπορεί να επιλέγει από δύο Drive Modes μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Το ‘Normal Mode’ προσφέρει ελεγχόμενη, ομαλή επιτάχυνση, ενώ το ‘Sport Mode’ προσφέρει ταχύτερη απόκριση και ισχυρότερη επιτάχυνση. Αυτά τα δύο προγράμματα προσφέρουν στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής σύμφωνα με το οδηγικό στυλ και τις συνθήκες για μέγιστη απόλαυση. 

 

Ηλεκτροκινητήρας υψηλών επιδόσεων

 

Το Honda e χρησιμοποιεί καταξιωμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης της Honda. Ο ηλεκτροκινητήρας υψηλών επιδόσεων παρέχει εξαιρετική αίσθηση ροπής, αν και είναι από τους πιο συμπαγείς στην κατηγορία. Η έκδοση Honda e Advance αποδίδει έως 154 PS (113kW) και εντυπωσιακή ροπή 315Nm – αρκετή για να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100km/h σε 8,3 δευτερόλεπτα. Η βασική έκδοση 136 PS (100kW) του Honda e, με την ίδια απόδοση ροπής, επιταχύνει στα 100km/h σε 9,0 δευτερόλεπτα.

 

Η υψηλής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5 kWh συμβάλλει σε μία εξαιρετική ισορροπία χαμηλού βάρους, ικανότητας ταχείας φόρτισης 80% σε 30 λεπτά, και αυτονομίας έως 222 km (WLTP) στη βασική έκδοση Honda e. Το Honda e Advance με προαιρετικές ζάντες 17” πετυχαίνει αυτονομία 210 km (WLTP).

 

 

Ελαφριά πλατφόρμα υψηλής αντοχής

 

Τα πολύ ανθεκτικά υλικά που χρησιμοποιούνται στη δομή αμαξώματος του Honda e συμβάλλουν στη δομική ακαμψία, μειώνοντας παράλληλα το βάρος και βελτιώνονται την οδηγική άνεση και αθόρυβη λειτουργία. Το ελαφρύ πλαίσιο προσφέρει την ιδανική βάση για τις ρυθμίσεις της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης με στόχο μία δυναμική οδηγική εμπειρία. Η ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια επιβεβαιώνεται και από τη ύπαρξη τριών προστατευτικών νεύρων κατά μήκος κάθε πλευράς του πλαισίου για προστασία της μπαταρίας από πλευρική σύγκρουση και ένα αναδυόμενο καπό για βελτίωση της προστασίας των πεζών.

 

 

 

 

 

HondaParkingPilot

 

Ένα ακόμα σύστημα υποστήριξης είναι το Honda Parking Pilot, με τεχνολογία φιλική προς το χρήστη. Το Honda Parking Pilot βοηθά τον οδηγό να εντοπίζει τον κατάλληλο χώρο στάθμευσης και στη συνέχεια να παρκάρει εκεί το αυτοκίνητό του με τους σωστούς ελιγμούς. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση τεσσάρων καμερών και 12  αισθητήρων υπερήχων. Μία multi-view κάμερα ανιχνεύει τη λευκή γραμμή ενός σημείου στάθμευσης, ενώ οι αισθητήρες αναγνωρίζουν τον πραγματικό χώρο στάθμευσης.

 

Όταν ο οδηγός πατήσει το διακόπτη στο ταμπλό, το Honda Parking Pilot ξεκινά την αναζήτηση ενός διαθέσιμου χώρου στάθμευσης και όταν τον εντοπίσει, ένα πλαίσιο στάθμευσης εμφανίζεται στον οθόνη. Ο οδηγός επιλέγει το επιθυμητό πλαίσιο και πατά ξανά το διακόπτη Honda Parking Pilot. Στη συνέχεια, η στάθμευση στον επιλεγμένο χώρο ολοκληρώνεται χωρίς χρήση του τιμονιού, του κιβωτίου ή των πεντάλ γκαζιού και φρένου από τον οδηγό.

 

Το Honda Parking Pilot μπορεί να παρκάρει σε παράλληλους, κάθετους ή διαγώνιους χώρους στάθμευσης εάν αυτοί επισημαίνονται με μία λευκή γραμμή. Αν δεν υπάρχει λευκή γραμμή, το παράλληλο ή κάθετο παρκάρισμα είναι εφικτό εάν διαπιστωθεί ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για το όχημα. Στην Ευρώπη, όπου συνηθίζεται αρκετά το παράλληλο παρκάρισμα, το Honda e έχει μία λειτουργία που βοηθά τον οδηγό όταν βγαίνει με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης.

 

Το Honda Parking Pilot, που διατίθεται με την έκδοση Honda e Advance, λειτουργεί με πέντε μοτίβα στάθμευσης – παράλληλο παρκάρισμα και κάθετο παρκάρισμα με όπισθεν (με ή χωρίς γραμμές) και διαγώνιο παρκάρισμα με γραμμές, για πλήρη υποστήριξη του οδηγού σε όλα τα σενάρια στάθμευσης.

 

Προηγμένη μπαταρία υψηλής απόδοσης με ταχεία φόρτιση

 

Το Honda e λανσάρει μία λειτουργία ‘ταχείας φόρτισης’ που προσφέρει μέχρι το 80% της αυτονομίας σε μόλις 30 λεπτά, χρησιμοποιώντας ένα ταχυφορτιστή CCS2 DC. Σε συνδυασμό με μία εξαιρετική πλήρη αυτονομία 222 km (WLTP), η ικανότητα ταχείας φόρτισης του προηγμένου συστήματος κίνησης είναι πολύ πρακτική για τις απαιτήσεις καθημερινών μετακινήσεων στην πόλη.

 

Για απόλυτη ευελιξία φόρτισης, η αξιόπιστη, υψηλής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5 kWh μπορεί να φορτίζεται είτε μέσω ενός ταχυφορτιστή CCS2 DC ή μιας πρίζας Τύπου  2 AC. Η δεύτερη φορτίζει πλήρως το αυτοκίνητο σε 4,1 ώρες, με παροχή 7,4 kW.

 

Σχεδιασμένη με γνώμονα την απλότητα και ευχρηστία, η θύρα φόρτισης του Honda e είναι ενσωματωμένη στο καπό. Επειδή είναι κεντρικά τοποθετημένη, η πρόσβαση γίνεται εύκολα από το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου ή από το πλάι, χρησιμοποιώντας είτε το τηλεχειριστήριο ή την εφαρμογή My Honda+ για το άνοιγμα της θύρας. Ο φωτισμός LED είναι ορατός μέσα από το κρυστάλλινο κάλυμμα, για να μπορεί ο οδηγός να βλέπει τη θύρα και την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

 

Οι δύο οθόνες αφής μέσα στην καμπίνα, προβάλλουν τη στάθμη φόρτισης της μπαταρίας, ενώ ένα γραφικό του συστήματος κίνησης χαρτογραφεί την τρέχουσα ροή ισχύος και την ανάκτηση ενέργειας και την κατάσταση επαναφόρτισης. Όλα τα δεδομένα της κατάστασης και της φόρτισης της μπαταρίας είναι προσβάσιμα και μέσω της εφαρμογής My Honda+, όπου οι χρήστες μπορούν επίσης να ξεκινούν και να σταματούν τη φόρτιση από απόσταση, ή να δημιουργούν εβδομαδιαία προγράμματα φόρτισης και να τα στέλνουν στο αυτοκίνητο.

 

Η μπαταρία είναι υγρόψυκτη και θερμαινόμενη για διατήρηση μιας βέλτιστης θερμικής κατάστασης.

 

Θέλοντας να αυξήσουν την απόδοση της μπαταρίας, οι μηχανικοί της Honda ανέπτυξαν ένα σύστημα θερμικής διαχείρισης που θερμαίνει ή ψύχει τη μπαταρία ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να έχει τη βέλτιστη αυτονομία σε ακραία υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες. Η ενεργή ψύξη επιτρέπει επίσης πιο συχνές ταχείες φορτίσεις DC.

 

 

HondaEnergyManagement

 

Το όραμα της Honda για μία βιώσιμη παροχή ενέργειας στο μέλλον ενσωματώνει μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών ώστε να προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση για πελάτες EV και διαχειριστές υπηρεσιών. Αυτό περιλαμβάνει λύσεις φόρτισης στην πόλη, οικιακούς φορτιστές, εμπορικές ενεργειακές υπηρεσίες και, στο μέλλον, τεχνολογία vehicle to grid (V2G).

 

Η Honda επιβεβαίωσε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2019 ότι θα φέρει στην αγορά τις πρώτες της εμπορικές ενεργειακές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του 2020 για να υποστηρίξει το λανσάρισμα του Honda e. Η Μ. Βρετανία και η Γερμανία  θα είναι οι πρώτες χώρες για το εμπορικό λανσάρισμα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Οι υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν το λανσάρισμα του Honda Power Charger και ένα ευέλικτο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 

HondaPowerCharger

 

Το σύστημα οικιακής φόρτισης Honda Power Charger θα συνδέεται εύκολα με τα ηλεκτρικά οχήματα Honda, ενώ οι ιδιοκτήτες θα συνδέονται απομακρυσμένα μέσω του smartphone τους.

 

Το σύστημα αποτελείται από μία μονάδα φόρτισης 7,4 kW που θα τοποθετείται σε τοίχο ή πυλώνα. Χρησιμοποιώντας μία σύνδεση Τύπου 2 AC, οι ιδιοκτήτες του Honda e θα μπορούν να το φορτίζουν πλήρως σε 4,1 ώρες (από τη στιγμή που εμφανίζεται η ένδειξη χαμηλής φόρτισης στο ταμπλό), με παροχή 32 αμπέρ. 

 

Η Vattenfall, κορυφαίος πάροχος ανανεώσιμης ενέργειας στην Ευρώπη, θα επιβλέπει την εγκατάσταση οικιακών σημείων φόρτισης  Honda Power Charger, μέσω προτιμώμενων εργολάβων σε Μ. Βρετανία και Γερμανία, ενώ προσεχώς θα ανακοινωθούν λύσεις εγκατάστασης για άλλες αγορές.

 

Αστικές λύσεις φόρτισης με την ubitricity

 

Το όραμα της Honda για φόρτιση στην πόλη, όπου η πρόσβαση σε σημεία φόρτισης στο σπίτι ή στη δουλειά είναι περιορισμένη, παρουσιάζεται ως μία λύση φόρτισης με φανοστάτη. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την εγκατάσταση σημείων φόρτισης σε φανοστάτες, με ένα μοναδικό καλώδιο που φέρει μία κινητή συσκευή μέτρησης η οποία επιτρέπει την τιμολόγησης του ρεύματος φόρτισης προς τον πελάτη, ώστε να μην χρειάζεται συνδρομή με πολλαπλούς προμηθευτές. Τα σημεία φόρτισης που έχει εγκαταστήσει η ubitricity ήδη δοκιμάζονται με επιτυχία σε Λονδίνο και Βερολίνο, ενώ για το μέλλον προγραμματίζονται και άλλες εγκαταστάσεις.

 

 

HondaPowerManagerPrototype

 

Το Honda Power Manager Prototype δίνει μία πρώτη γεύση από ένα σύστημα αμφίδρομης φόρτισης, το οποίο συνδέει τα ηλεκτρικά οχήματα με ένα έξυπνο ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτή η τεχνολογία vehicle-to-grid (V2G) επιτρέπει τη συσσώρευση και μεταφορά ενέργειας μεταξύ των EV και του δικτύου ώστε να εξισορροπείται έξυπνα η ζήτηση και η παροχή, αλλά και να αξιοποιούνται καλύτερα οι ανανεώσιμες πηγές.

 

Η ανάπτυξη τέτοιων λύσεων φόρτισης θα ενσωματώνει ακόμα περισσότερο τα ηλεκτρικά οχήματα με τα υπάρχοντα ηλεκτρικά δίκτυα, επιτρέποντας τη χρήση της ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία του αυτοκινήτου για οικιακές ανάγκες ηλεκτροδότησης, ή την υποστήριξη του ηλεκτρικού δικτύου σε περιόδους υψηλής ζήτησης. Η επαναφόρτιση της μπαταρία του οχήματος μπορεί να γίνεται όταν η ζήτηση είναι χαμηλότερη, σύμφωνα με τα όρια που έχει θέσει ο χρήστης.

 

Η Honda έχει αναπτύξει αυτή την τεχνολογία με τους ειδικούς αμφίδρομης φόρτισης της EVTEC.

 

Moixa

 

Η Honda συνεργάζεται με τη Moixa, μία εταιρία έξυπνης διαχείρισης ενέργειας που εδρεύει στη Μ. Βρετανία, με σκοπό τη συλλογή και διανομή ηλεκτρισμού μεταξύ του αυτοκινήτου και του ηλεκτρικού δικτύου, των κατοικιών και των επιχειρήσεων. Η τεχνολογία GridShare της Moixa αθροίζει την αποθηκευτική ικανότητα των οικιακών μπαταριών και των ηλεκτρικών οχημάτων για να εξισορροπεί έξυπνα και αποδοτικά τη ζήτηση και την αποθήκευση ενέργειας.

 

Ενώ το EV είναι συνδεδεμένο, το σύστημα διαχείρισης ενέργειας (Power Manager system) θα  συμβάλλει στη σταθεροποίηση του ηλεκτρικού δικτύου στις περιπτώσεις έλλειψης ή πλεονάσματος ενέργειας, αποθηκεύοντάς την αποδοτικά, επιστρέφοντάς την στο σπίτι ή πουλώντας την στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας τις ώρες υψηλής ζήτησης. Επίσης αντιπροσωπεύει μία πιθανή ευκαιρία (δυνητική προοπτική) εσόδων για τους ιδιοκτήτες. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να φορτίζει με χαμηλό κόστος κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν το φορτίο στο δίκτυο είναι χαμηλότερο, και στη συνέχεια, εάν αυτή η ενέργεια δεν χρειάζεται για οδήγηση, να μπορεί να παρέχεται στο δίκτυο τις ώρες αιχμής.

 

Χρησιμοποιώντας το έξυπνο σύστημα, οι ιδιοκτήτες του Honda EV θα μπορούν να προγραμματίζουν τη φόρτιση από απόσταση μέσω της συνδεδεμένης εφαρμογής My Honda+, λαμβάνοντας υπόψη πότε διατίθενται τα καλύτερα τιμολόγια, τη δυνητική πηγή ενέργειας και το διαθέσιμο χρόνο φόρτισης πριν χρειαστούν ξανά το αυτοκίνητο.

 

Η ανάπτυξη τέτοιων λύσεων φόρτισης θα ενσωματώνει τα ηλεκτρικά οχήματα ακόμα περισσότερα στα υπάρχοντα ηλεκτρικά δίκτυα, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα ταχείας μεταφοράς ενέργειας στο όχημα. Οι λεγόμενες λειτουργίες V2X περιλαμβάνουν λύσεις φόρτισης όπως vehicle-to-grid (V2G), vehicle-to-load (V2L), και vehicle-to-home (V2H), όπου γίνεται χρήση μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας που μπορούν να αποθηκεύονται στις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας ειδικό για ιδιοκτήτες EV

 

Η Honda συνεργάζεται επίσης με τη Vattenfall με σκοπό να προσφέρει το πρώτο ευέλικτο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά σχεδιασμένο για ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, που αρχικά θα διατίθενται στη Μ.Βρετανία και τη Γερμανία, θα παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα του Power Manager της Honda.

 

Σε επιστολή πρόθεσης που υπογράφηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019, οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν ότι σκοπεύουν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη και προώθηση ενός ευέλικτου τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας που θα επιτρέπει την οικονομική φόρτιση των EV σε συγκεκριμένες ώρες, ανάλογα με το φορτίο του δικτύου. Τα τιμολόγια – που θα διατίθενται για ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων ανεξαρτήτως μάρκας – προωθούν επίσης τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές όπως υδροηλεκτρικούς σταθμούς και αιολικά πάρκα, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του οράματος της Honda για  βιώσιμη παροχή ενέργειας στο μέλλον.

 

 

5.         Τεχνολογία HMI φιλική προς το χρήστη για αμφίδρομη επικοινωνία με τον έξω κόσμο

 

 • Επόμενη γενιά ψηφιακού ταμπλό πλήρους πλάτους με πέντε οθόνες, με φιλοσοφία ‘φιλική προς το χρήστη’
 • Διαισθητική διεπαφή χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες και συνδεδεμένο σύστημα infotainment
 • Η τεχνολογία Side Camera Mirror System της Honda βελτιώνει το στυλ, την ασφάλεια, την αεροδυναμική και την αθόρυβη λειτουργία

 

Το Honda e είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την ευκολία του χρήστη, ενσωματώνοντας πολλές συνδεδεμένες εφαρμογές και υπηρεσίες βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) για χρήση από οδηγούς και επιβάτες. Η διαισθητική διεπαφή<
Ενημέρωση σχετικά με τη χρήση Cookies.


Η ιστοσελίδα Honda Cars χρησιμοποιεί Cookies, για να παρακολουθεί τις προτιμήσεις των επισκεπτών και να μπορεί να διαμορφώνει αντίστοιχα τις ιστοσελίδες του με τον καλύτερο τρόπο. Τα Cookies είναι μικρά αρχεία, τα οποία αποθηκεύονται στο σκληρό σας δίσκο. Οι πληροφορίες οι οποίες περιέχονται στα cookies, επιτρέπουν τη διευκόλυνση της χρήσης του διαδικτύου και τη δημιουργία μίας, σε υψηλό βαθμό φιλικής προς το χρήστη, ιστοσελίδας. Τα Cookies μας βοηθούν επίσης στην αναγνώριση “δημοφιλών προορισμών” των ιστοσελίδων μας στο διαδίκτυο (Internet). Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να εναρμονίσουμε τα περιεχόμενα των ιστοσελίδων μας καλύτερα στις ανάγκες σας και να βελτιώσουμε έτσι την προσφορά προς εσάς. Τα Cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαπιστώσουμε, εάν από τον υπολογιστή σας είχε ήδη διενεργηθεί μία επίσκεψη στις σελίδες μας. Αναγνωρίζεται μόνο το ίχνος αναγνώρισης (cookie) στον υπολογιστή σας. Προσωπικά δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν ως cookie κατόπιν συγκατάθεσής σας. Έτσι διευκολύνεται π.χ. η πρόσβαση σε προστατευμένους δικτυακούς τόπους και δεν χρειάζεται να επαναπληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Φυσικά έχετε και τη δυνατότητα να βλέπετε τις σελίδες μας χωρίς τη χρήση αρχείων Cookies. Οι περισσότεροι Browser αποδέχονται τα Cookies αυτόματα. Για να εμποδίσετε την αυτόματη αποθήκευση των cookies στο σκληρό σας δίσκο, επιλέγετε *μη αποδοχή των cookies* στις ρυθμίσεις του browser σας. Πώς γίνεται αυτό βήμα βήμα, μπορείτε να το πληροφορηθείτε από τις οδηγίες του κατασκευαστή του Browser. Μπορείτε να διαγράψετε τα αποθηκευμένα αρχεία Cookies ανά πάσα στιγμή. Όταν δε χρησιμοποιείτε αρχεία Cookies, ενδέχεται να προκληθούν λειτουργικοί περιορισμοί στις προσφορές μας.

Όροι Χρήσης


Προστασία προσωπικών δεδομένων

Αντιμετωπίζουμε την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων με σοβαρότητα και επιθυμούμε να αισθάνεστε ασφάλεια κάθε φορά που επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες μας. Η προστασία της προσωπικής σας σφαίρας κατά την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντικό ζήτημα για μας, το οποίο και λαμβάνουμε υπ’ όψιν στις εμπορικές μας συναλλαγές. Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, τα οποία συλλέγονται κατά την επίσκεψη των ιστοσελίδων μας, σύμφωνα με τις διατάξεις τις νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων της χώρας στην οποία εδρεύει ο υπεύθυνος φορέας για την επεξεργασία των δεδομένων.

Συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Όταν βρίσκεστε συνδεδεμένοι με τις ιστοσελίδες μας, ο server μας αποθηκεύει το όνομα του παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου, την ιστοσελίδα από την οποία συνδεθήκατε μαζί μας, όπως επίσης την ημερομηνία και τη διάρκεια της σύνδεσής σας. Επιπλέον, προσωπικά δεδομένα αποθηκεύονται μόνο σε περίπτωση που εσείς αναφέρεστε σε αυτά π.χ. στα πλαίσια της εγγραφής σας, μιας έρευνας, ενός διαγωνισμού ή σε σχέση με την εκτέλεση μίας σύμβασης.

Χρήση και μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων

Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς τεχνικής διαχείρισης των ιστοσελίδων, διαχείρισης πελατολογίου, έρευνας προϊόντων και για σκοπούς marketing μόνο στον απαραίτητο βαθμό για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Δεδομένα, τα οποία αφορούν άτομα, μεταβιβάζονται στους εθνικούς φορείς και υπηρεσίες μόνο στα πλαίσια τα οποία προβλέπονται από τις διατάξεις αναγκαστικού εθνικού δικαίου.

Δικαίωμα επιλογής

Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία σας, για να σας ενημερώνουμε για τα προϊόντα και της υπηρεσίες μας και ενδεχομένως να σας ζητήσουμε τη γνώμη σας γι αυτά. Εξυπακούεται ότι η συμμετοχή σε τέτοιες ενέργειες είναι απολύτως εθελοντική. Σε περίπτωση που διαφωνείτε, μπορείτε να μας το ζητήσετε ανά πάσα στιγμή, ώστε να εξαιρέσουμε τα στοιχεία σας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην εκάστοτε ιστοσελίδα.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας «επικοινωνία» ώστε να λύσουμε τις όποιες απορίες σας.